Doğanın Sesi (Voice of Nature)

Okulumuzun e Twinning Projesi Doğanın Sesi (Voice of Nature) 4 yabancı Ortak ve 8 Türk ortakla birlikte toplam 12 okul ile Şubat ayında çalışmalarına başlamıştır.

Projemizin içeriği;

Sürdürülebilir bir yaşamın her geçen gün tehlikede olduğu günümüz dünyasında okullarımızda okuyan öğrencilerimizin çoğu doğayı bilmiyor, doğanın unsurlarının bir gün tükenebileceğinin farkında değiller. Tüketim toplumlarının bir sonucu olarak kaynakları bilinçsiz ve tek sahibi olarak kullanmakta ve geri dönüşümün nasıl sağlanacağından habersizdirler. Tüm bu tespitlerden hareketle öğrencilerimize verebileceğimiz en önemli kazanımlardan biri, sürdürülebilir bir yaşam için doğadaki unsurların ne kadar önemli olduğunu ve doğal kaynakların sahibi değil aktarıcısı olduğumuzu anlamalarını sağlamaktır. sonraki nesiller Projemiz kapsamında öğrencilerimiz için düzenleyeceğimiz etkinliklerle öğrencilerimizin çevrelerindeki doğa unsurlarını keşfetmelerini, çevre sorunlarına duyarlılık göstermelerini, geri dönüşümün önemini anlamalarını ve yaşamlarına devam etmelerini amaçlıyoruz. bu bilinçle. Projemizde öğretmen, öğrenci ve veli işbirliğine önem verilecek, Z kuşağının ilgi odağı olan web-2 araçlarını aktif olarak kullanarak konuyu görünür kılacağız. Projemizde yarattığımız sinerji ile , doğal kaynaklarımızın öneminin farkında, çevre bilinci ve geri dönüşümü olan bir nesil için önemli bir adım atacağız.

Yayın: 22.02.2023 - Güncelleme: 22.02.2023 13:30 - Görüntülenme: 177