T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BİLECİK / BOZÜYÜK - Bozüyük Fen Lisesi

Ecoart ve Ecocraft adlı etwinning projemiz

Ecoart ve Ecocraft

Dünyamız oluşumundan bu yana doğal süreçlerle değişimlere uğramıştır ancak 21. yüzyılda tüm bu süreç insan kaynaklı faaliyetler nedeniyle tamamen kontrolsüz bir şekilde hızlanmıştır. Bu durum iklim belirsizliği, afet olaylarının artması, kirlilik düzeylerinin artması, buzulların erimesi, biyolojik çeşitliliğin azalması gibi pek çok sorunu da beraberinde getirmiştir. Dünyanın ve çevrenin risk altında olduğu ve zamanında önlem alınmazsa sonuçlarının felaket olacağı artık kabul edilen bir gerçek.

Dünyamızın doğal durumuna ilişkin genel bir farkındalık eksikliği, yıkımdan başka bir şeyle sonuçlanmayacaktır. Son yıllarda dünyayı etkisi altına alan salgın hastalıklar, hastalıklar ve doğal afetlerin yol açtığı fiziksel ve sosyal kısıtlamalar nedeniyle küresel çevre bilincine güçlü bir ihtiyaç duyulmaktadır. Dünyanın doğasını öğrenmek, herkes için daha iyi, daha sürdürülebilir bir gelecek inşa etmek açısından kritik öneme sahip olacak. Bu proje öğrencilerimizi ve toplumu bilinçlendirmek amacıyla geliştirildi.

Her birimizin sürdürülebilirliği ve doğayla uyumu teşvik edecek şekilde hareket edebilmesi için insanların çevreye ve doğaya bakış açısında acilen bir değişikliğe ihtiyaç var. Bilgiyi paylaşmak ve ona dikkat çekmek için çeşitli ortamlar vardır. Çevresel etkilere ilişkin önceki bilgiler rakamlarla, verilerle ve çok sayıda sayıyla desteklenmiş ve güçlendirilmiştir. Ancak pek çok kişi, özellikle de gençler, analiz raporlarını değişiklikleri anlayacak veya takdir edecek kadar beğenmedi veya anlamadı. Mesaj önemli ama bunu etkili ve güçlü bir şekilde iletmek, insanlara dünyamızın doğasına karşı sorumluluklarını hissettirmek de önemli. Bu nedenle insanların çevredeki sorunlar hakkında etkili bir şekilde eğitilebilmesi veya bilgi sahibi olabilmesi için sanatın farklı dallarından yararlanmak istiyoruz.

Projemizin amacı atık malzemelerden ders materyalleri yaparak, sürdürülebilirlik ve geri dönüşüm gibi kavramlara dikkat çekerek, günlük hayatta kullanılabilirliğini kanıtlayarak çevre koruma, sürdürülebilirlik ve geri dönüşüm konusunda farkındalık yaratmaktır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 14.02.2024 - Güncelleme: 14.02.2024 14:20 - Görüntülenme: 21
  Beğen | 0  kişi beğendi