BİLECİK / BOZÜYÜK - Bozüyük Fen Lisesi

OKUMAK SİZİ BİZDE BULUŞTURACAK

PROJE HAKKINDA

Edebiyatımızın dört farklı türünden(roman, hikaye, tiyatro, deneme) belirlediğimiz dört kitap ortakların belirledikleri onar kişilik öğrenci gruplarına okutulacak, okullarda kitaplarla ilgili çeşitli etkinlikler yapılacak, her ortağın kitapları en dikkatli okuyan en az bir en fazla iki öğrencisi okulumuza getirilecek, okulumuzda gerçekleştirilecek sınavla en dikkatli üç okur öğrenci ve okumaya en iyi teşvik eden üç öğretmen belirlenip ödüllendirilecektir.
Ayrıca okulumuzdaki buluşmada edebiyat günü ve Bilecik ili kültürel gezisi düzenlenecektir.
(Kitaplar:
1-Hasan Ali Toptaş:Beni Kör Kuyularda/Everest Yayınları
2-Sait Faik Abasıyanık:Kumpanya/Iş Bankası Kültür Yayınları
3-Orhan Asena:Toplu Oyunları 2/Mitos Boyut Yayınları
4-Sezai Karakoç:Yitik Cennet/Diriliş Yayınları)

Hedefler

*Metin ve metin parçalarını doğru ve güzel okuma, doğru anlama ve yorumlama becerileri kavramaları,
*Dinlediklerini ve okuduklarını doğru inceleme ve anlama becerisi kazanmaları,
*Sanat metinlerini anlama, inceleme ve değerlendirme becerisi kazanmaları,
*Tartışma, değerlendirme becerisi kazanmaları,
*Dinlediklerini, okuduklarını, anladıklarını, düşündüklerini söz ve yazıyla planlı, etkili, akıcı, anlaşılır biçimde ifade edebilmeleri,
*Yeni düşünceler üretebilme yeteneğini geliştirmeleri,
*Okuma zevki ve alışkanlığını geliştirmeleri,
*Araştırma, tartışma, anlama, değerlendirme ve yorumlama yeteneklerini geliştirmeleri,
*Yeni düşünceler üretebilme yeteneğini geliştirmeleri,
*Öğrencilerin; kazandıkları yöntem ve dikkatle karşılaştıkları her türlü yazılı ve sözlü metni anlamaları, değerlendirmeleri ve yorumlamaları,
*Başta sanat metinleri olmak üzere her türlü metinde ulusal ve evrensel kültür, düşünce ve zevk öğelerini belirlemeleri; bunlar arasındaki ilişkiyi kavramaları

ÇALIŞMA SÜRECI

Ortaklar kitapları 10 ogrenciye okutacak, 10 öğrenci arasından en dikkatli 2 iki ogrenciyi online sınav ile belirleyecektir.
Ortakların kitaplardan belirleyecekleri en az 5 karakter arasından en iyi karakter anketi yapılacaktır. Bunun dışında 4 kitap arasından seçilen bir kitabı en iyi anlatan afiş çalışması yapılması , seçilen bir kitap üstüne edebiyat sohbeti yapılması , kitaplardan seçilecek bir sahnenin kısa filme dönüştürülmesi, kitaplardan birisi üstüne okuldan geniş katılımlı bilgi yarışması tercihen en az biri seçilmesi gerekli etkinliklerdir.
29 Mayıs 2020 Saat 10.00 'da 4 kitabın içeriğinden yapılacak 75 soruluk çoktan seçmeli sınavın ardından ödül töreniyle proje sona erecektir.
Aynı gün bir edebiyat söyleşisi ve Bilecik kültür gezisi düzenlenecektir
Okulumuza uzak mesafeden gelecek proje ortakları okul pansiyonlarında ücretsiz, dileyenler ise anlaşmalı otellerde makûl bir ücret mukabilinde konaklatılacaktır.

BEKLENEN SONUÇLAR

*Edebiyatımızın dört seçkin yazarından 4 seçkin örnek cok sayıda öğrenciye okutulacak
*Proje ortaklarının okullarında kitap üzerinden sosyal-kültürel bir süreç yaşanacak
Öğrenciler;
*Edebiyatımızın seçkin yazarlarını daha yakından tanıyacak
*Kitap sayesinde yeni arkadaşlıklar edinecek
*Yeni bir şehir tanıyacak
*Edebiyatla dolu bir gün yaşayacak
*Kitap seçimi konusunda daha titiz davranma alışkanlığı kazanacaktır

*Okulumuzda bu projeyi Okul Rehber Öğretmeni Yasemin ÖZKUYUMCU Ve 5 öğrenci birlikte yürütmektedir.

Yayın: 25.12.2020 - Güncelleme: 20.02.2024 10:53 - Görüntülenme: 266