MEB MOBİL BİLGİ SİSTEMİ

MEB Mobil Bilgi Servisi Nedir?

MEB Mobil Bilgi Servisi Milli Eğitim Bakanlığı veri tabanında yer alan öğrenci bilgilerinin SMS yolu ile de takip edilebildiği bir servistir. MEB Mobil Bilgi Servisi kapsamında e-okul yönetim sisteminde üretilen;

• Devamsızlık Bilgileri,
  • Sınav Sonuç Bilgileri,
  • Sınav Tarihleri,
  • Karne Notları
  • Diploma Notu,
  • Proje Bilgileri,
  • Kayıt Alınması/ Silinmesi Bilgisi,
  • Nakil Bilgisi,
  • Vb. bilgilere mobil ortamdan SMS ile ulaşılması sağlanacaktır.

MEB Mobil Bilgi Servisi'nden kimler yararlanabilir?

Yurtiçinde yaşayan ve okul kaydı aktif olan tüm öğrenci ve öğrenci velileri MEB Mobil Bilgi Servisi'nden yararlanabilmektedir.

MEB Mobil Bilgi Servisi'ne nasıl üye olabilirim?

Üye olmak için cep telefonunuzdan, eğitim bilgilerini almak istediğiniz öğrencinin, TC Kimlik Numarasını yazarak 8383'e göndermeniz yeterlidir.

Aynı telefon hattı üzerinden birden fazla üyelik gerçekleştirebilir miyim?

MEB Mobil Bilgi Servisi için aynı telefon hattı üzerinden birden fazla üyelik gerçekleştirebilirsiniz. Cep telefonunuzdan, eğitim bilgilerini almak istediğiniz her bir öğrenci için, öğrencinin TC Kimlik Numarasını yazarak 8383'e gönderebilirsiniz.

MEB Mobil Bilgi Servisi'ne istediğim halde üye olamıyorum bunun sebebi nedir?

• Gönderilen TC Kimlik Numarası hatalı ya da eksik olabilir.
  • Gönderilen TC Kimlik Numarasına ait Milli Eğitim Bakanlığı veri tabanı da henüz herhangi bir kayıt olmayabilir.
  • Cep telefonu hattının ücretli servislere kapalı olması olabilir.
  • MEB özel talep üzerine öğrenci için bilgi paylaşımını açmamış olabilir.

MEB Mobil Bilgi Servisi üyeliğimi nasıl iptal edebilirim?

MEB Mobil Bilgi Servisi üyelik iptali için cep telefonunuzdan IPTAL yazı 8383'e gödermeniz yeterli olacaktır.

MEB Mobil Bilgi Servisi ücret bilgisi nedir?

Üyelikli Servis; Aylık üyelik ücreti tüm vergiler dahil 2 (iki) TL. olup, servis kapsamında Aylık en fazla 30 SMS gönderilmektedir.

Sorgulama Servisi nedir?

MEB Mobil Bilgi Servisi Milli Eğitim Bakanlığı veritabanında yer alan öğrenci bilgilerinin MEB Mobil Bilgi Servisine üye olmadan SMS komutları ile de takip edilebildiği bir servistir.

Sorgulamalarda ücret bilgisi nedir?

MEB Mobil Bilgi Servisi Sorgulama Servisi ise, her sorgulama başına tüm vergiler dahil toplam 1 TL'dir.

Sorgulama Servisini nasıl kullanabilirim?

SORGUKOMUTU (boşluk) ÖGRENCITCKN'sini yazarak 8383'e gönderebilirsiniz. Sorgulama başına 1(BİR) TL ile ücretlendirilirsiniz.

Öğrencimin hangi bilgilerini nasıl sorgulayabilirim?

E-Okul öğrencileri için:

• Devamsızlık Bilgilerini,
  • Sınav Tarih Bilgilerini,
  • Sınav Sonuç Bilgilerini,
  • Karne Notlarını,
  • Proje Bilgilerini,
  • Diploma Bilgisini, sorgulayabilirsiniz. Cep telefonunuzdan SORGUKOMUTU (boşluk) ÖGRENCITCKN'sini yazı 8383'e gönderebilirsiniz.

Sorgu komutları nedir? e-Okul Sorgulama Komutları

-Okulda DEVAMSIZLIK durumu sorgulanmak   istendiğinde kullanılan sorgulama komutu

DEVAM boşluk TCKN

e-Okul da SINAV TARİHLERİ sorgulanmak   istendiğinde kullanılan sorgulama komutu

SINAVTARIH boşluk TCKN

e-Okul da SINAV SONUÇ bilgisi   sorgulanmak istendiğinde kullanılan sorgulama komutu

SINAVNOT boşluk TCKN

e-Okul da ve derslerde verilen PROJE   ÖDEVİ ve teslim bilgileri sorgulanmak istendiğinde kullanılan sorgulama   komutu

PROJE boşluk TCKN

e-Okul da KARNE NOTU sorgulanmak   istendiğinde kullanılan sorgulama komutu

KARNE boşluk TCKN

e-Okul da DİPLOMA NOTU sorgulanmak   istendiğinde kullanılan sorgulama komutu

DİPLOMA boşluk TCKN

MEB Mobil Bilgi Servisi için bütün GSM operatörlerden sorgulama yapabilirsiniz. Sorgulamak istediğiniz bilginin cep telefonunuzdan sorgu komutunu yazıp 8383'e gönderebilirsiniz.

Yayın: 09.11.2015 - Güncelleme: 23.02.2021 20:18 - Görüntülenme: 1534