T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BİLECİK / BOZÜYÜK - Bozüyük Fen Lisesi

PROJE FAALİYETLERİ

PROJE FAALİYETLERİ

1- Hazır Bulunuşluk Anketi

Projenin hedef kitlesinin proje konularındaki ihtiyaçlarını ve  hazır bulunuşluk düzeylerini belirlemek amacıyla çevrimiçi anket uygulanacaktır. 

2- Sunumlar Hazırlama

Proje ortaklarının her biri projenin ana temaları hakkında kapsamlı araştırmalar yaparak veriler toplayacak, toplanan verilerle ortak bir veri havuzu oluşturulacak, veri havuzunda toplanan veriler değerlendirilerek projenin temaları hakkında ortak sunumlar hazırlanacaktır.   

3-  Proje Temalarının Tanıtımı

Her bir proje ortağı seminerler, toplantılar veya çalıştaylar düzenleyerek sırasıyla öğrencilere, öğretmenlere ve öğrenci velilerine

a)  öğrenci merkezli eğitim-öğretim; yenilikçi, aktif, interaktif eğitim öğretim  yöntem ve tekniklerini

b)  21. yüzyıl becerileri, temel yeterlikleri

 c) Yararlı web araçlarını

d)  EBA ve Khan Academy gibi çevrimiçi içerik sunan eğitim öğretim kaynaklarını ve proje ortaklarının anadilinde içerik sunan diğer  web sitelerini 

tanıtarak proje hedef kitlesini bilgilendirecek ve hedef kitlenin projenin temları hakkındaki farkındalıklarını arttıracaktır

4-  Değerlendirme Anketi

Proje temalarının tanıtımından sonra ve halka açık konferanstan sonra sunumların içeriğini ve sunumların hedef kitlenin beklentilerini karşılayıp karşılamadığını değerlendirmek amacıyla hedef kitlelere kısa bir değerlendirme anketi uygulanacaktır.   

5-  Kitapçık, Broşür ve  e-Kitap Hazırlama

Projenin temalarını tanıtmak amacıyla hazırlacak olan sunumların içeriklerinden oluşan bir kitapçık, bir broşür ve bir e-kitap hazırlanarak baskı yoluyla çoğaltılıp iç ve dış paydaşlarla paylaşılacaktır. 

6- Logo, Slogan ve Poster  Yarışması

Her bir proje oratğı kendi okulu içerisinde logo, slogan ve poster yarışması organize ederek her bir kategoride en iyi eseri çevrimiçi bir anket uygulayarak belirleyecektir. Daha sonra her proje ortağı okulunda en iyi seçilen eserleri Estonya´lı proje ortağımıza gönderecek ve Estonyalı proje ortağımız her kategoriede en iyi eseri belirlemek için çevrimiçi bir anket hazırlayacaktır. Her kategoride en çok oy alan  eserler "Teachers OUT, Learners IN" projemizin tanıtımı için kullanılacaktır. 

7-  Uygulamalı  Atölye Çalışması

Proje çıktılarını ölçmek amacıyla performans göstergesi olarak uygulamalı bir atölye çalışması yapılacaktır.  Bu nedenle 3. proje toplantısında atölye çalışması yapılacak olan dersler ve konular belirlenecektir. Atölye çalışması kapsamında, her bir proje ortağı biri deney grubu diğeri kontrol grubu olmak üzere 2 öğrenci grubu belirleyecektir. 3. toplantıda belirlenecek olan derslerin konuları her bir proje oratağı kurum tarafından deney grubu olan öğrencilere yenilikçi-interaktif  öğretim yöntem ve teknikleriyle; kontrol grubu olan öğrencilere ise geleneksel öğretim yöntem ve teknikleriyle öğretilecektir.

8- Atölye Çalışması Kapsamında Quiz

Proje sonuçlarını ve çıktılarını değerlendirmek amacıyla, atölye çalışması kapsamında belirlenen derslerin öğretmenleri tarafından geleneksel ve yenilikçi öğretim yöntem ve teknikleriyle öğretilen konular hakkında çevrimiçi bir quiz yapmak için quiz soruları hazırlanacaktır. Quiz soruları Portekizli proje ortağımız tarafından toplanıp çevrimiçi olarak   hazırlanacaktır. Her bir proje ortağı kurum bu quizi atölye çalışmasına katılan öğrenci gruplarına uygulayıp sonuçlarını değerlendirecektir.

9- Quiz Sonuçlarının Değerlendirilmesi

Atölye çalışması kapsamında uygulanan quizin sonuçları İtalyan proje ortağımıza gönderilecektir. Daha sonra, proje sonuçlarını değerlendirmek, geleneksel ve yenilikçi-öğrenci merkezli eğitim-öğretim yöntem ve tekniklerinin etkisini karşılaştırmak üzere İtalyan proje ortağımız tarafından ortak bir rapor  hazırlanacaktır.

10-  Halka Açık Konferans

Proje çıktılarının yaygınlaştırılması, projenin ana temalarının ortak kurumların bölgelerindeki diğer öğrenci, öğretmen, öğrenci velileri ve ilgili diğer kişilere tanıtımı amacıyla her bir proje ortağı tarafından bir konferans düzenlenecektir.  Konferansa üniversitelerden veya diğer eğitim kurumlarından uzmanlar da davet edilecektir.

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 14.06.2017 - Güncelleme: 23.02.2021 20:00 - Görüntülenme: 1061
  Beğen | 0  kişi beğendi