"TEACHERS OUT, LEARNERS IN" PROJEMİZİN 2. TOPLANTISI PORTEKİZ´DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı, A.B. Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca yürütülmekte olan Erasmus + Programı, Okul Eğitimi Stratejik Ortaklıklar faaliyeti kapsamında yürütmekte olduğumuz, Türkiye Ulusal Ajansı ve AB Komisyonu tarafından ortaklaşa finanse edilen [2016-1-KA219-034485_01] Proje Numaralı "Teachers OUT, Learners IN"adlı projemizin 2. ulusötesi proje toplantısını 26-30 Nisan, 2017 tarihleri arasında Portekizli proje ortağımızın ev sahipliğinde gerçekletirdik.

Okulumuzdan 7, İtalyan proje ortağı okuldan 4, Estonya'lı proje ortağı okuldan 5, Romanya'lı proje ortağı okuldan 6 öğretmen ve idarecinin katıldığı proje toplantısında 6 aylık süre içerisinde gerçekleştirilen proje faaliyetleri ayrıntılı olarak değerlendirilmiş, proje hedef kitlesinin projenin ele alacağı konulardaki hazır bulunuşluk düzeylerini ve ihtiyaçlarını belirlemek üzere uygulanan anketler ve düzenlenen anket raporları incelenmiştir. Daha sonra,  ileriki süreçte yapılacak olan proje faaliyetleri müzakere edilmiş, bu kapsamda proje konularının içerikleri tartışılmış ve görev dağılımları yapılmıştır.

Ayrıca, toplantıya ev sahipliği yapan proje ortağımız Epralima_Escola Profissional do Alto Lima (Arcos de Valdevez/Portekiz)  adlı meslek lisesi tarafından düzenlenen çeşitli sosyal, kültürel ve eğitsel faaliyetlere de katılım sağlanmıştır. Bu faaliyetler sayesinde, katılımcılar bir birlerini tanımanın yanı sıra farklı kültürleri ve eğitim sistemlerini tanıma olanağı da bulmuşlardır.  Ayrıca, farklı branşlardan katılımcı öğretmenler branşlarıyla ilgili çeşitli iyi uygulamaları öğrenme ve transfer etme şansı yakalamışlardır.

05-05-201705-05-201705-05-201705-05-2017

Yayın: 14.06.2017 - Güncelleme: 23.02.2021 20:25 - Görüntülenme: 1338