Okulumuzun T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı, A.B. Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca yürütülmekte olan Erasmus + Program Ana Eylem 2 Okul Eğitimi Stratejik Ortaklıklar faaliyeti kapsamında 2016 Yılı Teklif Çağrısı döneminde Okul Eğitimi alanında "Teachers OUT, Learners IN" adlı projesi için Türkiye Ulusal Ajansı'na yapmış olduğu hibe başvurusu kabul edilmiş olup projenin startı okulumuzun ev sahipliğinde yapılan açılış toplantısı ile verilmiştir.
[2016-1-KA219-034485_01] Proje Numaralı "Teachers Out, Learners In" adlı projenin ilk toplantısı 28- Kasım-02 Aralık 2016 tarihleri arasında okulumuzun ev sahipliğinde gerçekleştirilmiştir. Koordinatörlüğünü Bozüyük Fen Lisesi'nin yaptığı projenin ilk toplantısına proje ortakları Liceul de Arte "Aurel Popp" adlı Meslek Lisesi, Satu Mare/Romanya'dan 7, Keeni Põhikool adlı İlkokul, Valga Maakond/Estonya'dan 5, Polo Liceale Statale "R. Mattioli" adlı Genel Lise, Vasto/İtalya'dan 3, EPRALIMA_Escola Profissional do Alto Lima, C.I.P.R.L. adlı Meslek Lisesi, Arcos de Valdevez/Portekiz'den 2 katılımcı olmak üzere toplamda 17 okul yöneticisi ve öğretmen katılmıştır.
Proje ortaklarıyla tanışma, projenin ortak ülkelere tanıtılması, proje faaliyetlerinin ve görev dağılımının müzakere edilmesi, projenin yol haritasının oluşturulması vb. amaçlarla düzenlenen toplantı ayrıca eğitim sistemimizin, yöremizin ve ülkemizin tanıtımına çok büyük katkılar sağlamıştır.
Portekiz, İtalya, Romanya ve Estonya'dan okulların ortak olarak yer aldığı proje Bozüyük Fen Lisesinin koordinatörlüğünde 1 Kasım 2016-31 Ekim 2018 Yılları arasında gerçekleştirilecektir.
Proje kapsamında
a) Öğrenci merkezli eğitim-öğretim uygulamaları; günümüz öğrencilerine hitap eden, onlara öğrenmeyi öğrenme becerisini kazandırmayı amaçlayan proje tabanlı öğrenme, problem tabanlı öğrenme, aktif öğrenme vb. çağın gerektirdiği yenilikçi ve aktif öğrenme yöntem ve tekniklerinin tanıtılması; öğretmen ve öğrencilerin günümüzde değişen rollerinin tanıtılması
b) Yaratıcılık, öğrenmeyi öğrenme, iletişim, işbirliği yapma, problem çözme, araştırma, bilgiye ulaşma, bilgiyi analiz etme, bilgiyi kullanma, hayatboyu öğrenme ... vb. anahtar beceriler ve 21. Yüzyıl becerilerinin tanıtılarak farkındalık oluşturulması
c) Web 2.0/Web 3.0 uygulamalarının tanıtılarak dijital becerilerin geliştirilmesi ve FATİH Projesi kapsamında okullarımızda bulunan teknolojik altyapının etkin kullanımının ve verimliliğinin artırılması
d) EBA gibi online içerik sunan çeşitli eğitim öğretim kaynaklarının tanıtılması
vb. konularda çalışmalar yapılacaktır.
Ayrıca, projenin eğitime ve öğretime yeni bir bakış açısı ve boyut kazandırarak içinde bulunduğumuz değişim, gelişim, yenilik, teknoloji ve dijital çağının gerektirdiği yeterliliklerin ve becerilerin öğrencilerimize kazandırılması bakımından çok önemli katkılar sunması beklenmektedir.
Bozüyük Fen Lisesi tarafından hazırlanan çalışma programı doğrultusunda toplantılar, çalıştaylar, okul ziyaretleri yapılmış, Bilecik Valiliğine, Bilecik Milli Eğitim Müdürlüğüne ve Bozüyük İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ziyaretler düzenlenmiş; tarihi, kültürel ve turistik gezilere yer verilmiştir.